DETAILED NOTES ON ISTIRIDYE MANTAR TOHUMU

Detailed Notes on istiridye mantar tohumu

Detailed Notes on istiridye mantar tohumu

Blog Article

Ancak istiridye mantarının suitable yetişme koşulları ile rehberlik yapan firmaların verdiği bilgiler arasında bazı önemli farklar olabilir.

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çAlright verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

Kuzugöbeği ılıgentleman iklimlerde yetişen yenilebilir mantar çeşididir. Nisan ayından Mightıs ayının sonlarına kadar bahar aylarında yetişir. Kuzugöbeği, uzun bir hücre tabakası ile kaplı sıra dışı yapısı ile karakterize edilir.

Kıvırcık mantarı Kıvırcık mantarı Kıvırcık Mantarı Nedir? Kıvırcık Mantarının Tadı Nasıldır? Kıvırcık…

Sıvı miselimiz yanında nasıl ekim yapılacağına dair ve sonrasında yapılması gerekenlere dair yönerge gönderilmektedir.

Eğer kit üzerinde aksi bir uyarı yapılmadıysa temiz içme suyu ve şeker pekmezini karıştırıp içine tohumları ilave edin ve karışımı bir taşım kaynatıp dinlenmeye bırakın. 1-2 gün dinlendirdikten sonra temiz bir bez gardenımıyla tohumları sudan süzerek ayırın. Elinizde kalan suyu mantarları ekeceğiniz toprağa dökün. Ardından kuzu göbeği mantarı tohumlarını toprağa güzelce serin ve üzerini 1 santimetre kalınlığını geçmeyecek kadar ince bir toprak ve yaprak tabakasıyla dikkatlice kapatın.

ÇOkay nadir bulunabilen ve oldukça pahalı satılan şifa kaynağı olduğu söylenen bir mantar cinsi kuzu göbeği mantarı yapılışı kolay ancak temizleme aşaması biraz zahmetli.

İstiridye mantarı yetiştiriciliği için istiridye mantarı yetişme sistematiğini iyi kavramak gerekir. İstiridye mantarı doğada kavak ve kayın ağacı köklerinde, nemli, serin, oksijeni bol ve karanlık ortamda yetişen bir mantardır. Dolayısıyla en excellent yetişme koşulları da doğal ortamındakine yakın olmalıdır.

Tohumları bu ağaçların dibine ekmek de yeterli olmuyor tabii. Ekimden önce toprağı yabani otlardan tamamen arındırmış olmanız da sağlıklı yetişebilmeleri için önemli.

Bu sebeple mantar yetiştiriciliği, yenilebilir mantar yetiştiriciliği yapmak isteyen her ülkede yetiştirilmelidir.

Tohumdan yetiştirmeye başlayacağınız için tohumu iyi genlerden temin etmelisiniz. Ardından ten kg civarında ağaç talaşına ihtiyacınız olacak. Talaşlar mantar yetiştirme konusunda dimension büyük yardım edecektir.

Yani açıkçası oksijen ve doğal ortam koşullarını sağlayabilecek durumdayım tek eksiğim iklimlendirme. Ki ben iklimlendirmeyi sonuçta a hundred metre kare bir alanda klimalar ile sağlayabilirim. Burda tek eksiğim nemlendirme kalıyor. Bana ortalama bir maliyet ve almam gereken cihaz vs. İçin bilgi mesajı yazarsanız çOkay memnun olurum.

Kompost, elinizle sıktığınızda suyu akmıyor ancak ıslaksa uygun bir kompost denilebilir. Dibinde su birikiyorsa suyu kesinlikle fazladır.

Platformda sık sık ucuz fiyatlar ile tohum satışı yapılıyor. Sadece Kültür Mantarı değil farklı birçAlright tohumları da ucuz fiyattan temin edebilme şansınız var. Ayrıca Hepsiburada’da da Kültür Mantarı ve more info diğer birçAlright mantarın tohumları bulunabiliyor.

Report this page